ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

  • Βρείτε μας στο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LOUD (Local young leaders for inclusion)

Σήμερα 23/9/2019, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού  προγράμματος LOUD,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τοπικών ενδιαφερόμενων ομάδων .Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, μετά από πρόσκληση του Δήμου Πέλλας, που συμμετέχει ως εταίρος στο προαναφερθέν πρόγραμμα, εκπροσωπήθηκε από τρεις μαθήτριες των Β, Γ και Δ τάξεων και τη συντονίστρια του σχολείου για το πρόγραμμα.

Mε το πρόγραμμα LOUD, η νεολαία μαζί με τις τοπικές αρχές εργάζονται για να παράγουν εναλλακτικά αφηγήματα στον εξτρεμισμό και τη μισαλλοδοξία, ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική ενσωμάτωση στις πόλεις τους.

Στο πρώτο μέρος της  συνάντησης παρουσιάστηκαν  οι φορείς, τα σχολεία που κλήθηκαν να συμμετέχουν και το πρόγραμμα στο σύνολό του από την Υπεύθυνη του Προγράμματος κ.Tatiana Morales, καθώς και η έκθεση εκτίμησης αναγκών σχετικά με την ενσωμάτωση ατόμων με ειδικές ανάγκες της περιοχής μας από την κ. Χερκελετζή, από το τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Πέλλας. Το  δεύτερο μέρος απευθύνονταν στους συμμετέχοντες μαθητές και στους συντονιστές καθηγητές τους, ώστε να κατανοήσουν οι μαθητές καλύτερα το πρότζεκτ στο οποίο θα συνεισφέρουν μέσα από βιωματικό εργαστήριο και εργασία σε ομάδες.

Αύριο θα ακολουθήσει επίσκεψη των μαθητών στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Πέλλας και συντονιστική συνάντηση των υπεύθυνων καθηγητών τους.

Tags: ,

Comments are closed.